Ethel och Leif s grahamsformar med blåbärsfyllning

Detta recept fick jag av Ethel och Leif, så därför heter det så.

Betyg (0 röster)
Antal personer
ca 12 st

Ingredienser

2 ½ dl vetemjöl
1 ½ dl grahamsmjöl
1 tsk bakpulver
1 ½ dl socker
150 gr smör
1 ägg

Fyllning:
3 dl blåbär
1 ½ tsk potatismjöl
3 msk ljus sirap

Gör så här

GÖR SÅ HÄR.

1. Sätt ugnen på 200 grader.

2. Smörj och mjöla en muffinsplåt med tolv fördjupningar.

3. Mät upp vetemjölet, grahamsmjölet, bakpulvret och sockret. Tillsätt
matfettet och hacka samman till en smulig massa. Blanda ner ägget och arbeta
snabbt ihop till en deg.

4. Forma degen till en tjock rulle som skärs upp i skivor. Platta ut varje
skiva lätt i handen och lägg ner i fördjupningen i formen. Tryck upp degen
en bit sa att den täcker ca 2/3 av kanten.

5. Lägg bären i en platspåse och tillsätt potatismjölet. Skaka om lätt så
att mjölet fördelar sig jämnt. Lägg bären i mitten på kakorna.

6. Ringla sirapen över bären och grädda kakorna i nedre delen av ugnen i
12-15 minuter.

7. Låt de nygräddade kakorna svalna en stund i formen innan de försiktigt
lossas.
Visningar:
674
Sparat:
1

LIKNANDE RECEPT

Grahamsformar recept
Fyllda grahamsf..
över 2 månader
Saffran- och ka..
av styvan
över 2 månader
Fyllda grahamsf
av tina62
över 2 månader