Evas Lyxigaste Skaldjurssoppa

Denna soppa är uppfunnen i våndan av alla jul/nyårsfester.

Betyg (0 röster)
Antal personer
4 st

Ingredienser

8 hg räkor med skal
2 st vitlöksklyftor
8 st svartpepparkorn
1 tsk salt
4 skivor kallrökt lax , tunna
1 knippa gräslök
½ citron
2 st potatisar , kokta (kalla)
2½ dl mellangrädde
1 dl vittvin
2 msk hummerfond
2 paket saffran
1 nupa gurkmeja

Gör så här

1. Skala räkorna. Lägg skal, 2 vitlöksklyftor, 8 svartpepparkorn och salt i en kastrull. Slå kallt vatten över så det täcker.
2. Rulla laxskivorna och skär dem i cm-stora bitar. Lägg räkor, lax och klippt gräslök i en skål, pressa citronen över.
3. Tryck ner citronresten i kastrullen med räkskalen. låt koka upp och sedan sjuda på svag värme. Under tiden mosas de kokta potatisarna i 1 dl vatten, vispas ihop med grädden, vinet och hummerfonden.
4. När räkskalen kokat en stund, silas avkoket ned i gräddsoppan. Stöt saffran i en mortel med några korn grov salt och blanda i soppan,(önskas gulare soppa så ta en nypa gurkmeja och blanda i) låt allt koka samman 5-7 min på svag värme.
5. Ta av kastrullen från värmen och vänd ner räkor, lax och lökklipp samt citronsaften, blanda runt och servera, gärna med ett gott vin och frasigt bröd, varför inte vitlöksbröd.
Häng en oskalad räka på soppskålskanten som dekoration.
Visningar:
2136
Sparat:
39

LIKNANDE RECEPT

Skaldjurssoppa recept
Fisk- och skald..
över 2 månader
Aioli
av ros
över 2 månader
Smal Fisk- skal..
över 2 månader
Krämig skaldjur..
av chre
över 2 månader
Fisk och skaldj
av MrsC
över 2 månader
Skaldjurssoppa
över 2 månader