Evas och Rickards vinkyckling

Alla gillar! Kanske inte vindruvor men det kan man hoppa över. Godast blir det med en styckad hel kyckling.

Betyg (0 röster)
Antal personer
4 st

Ingredienser

Hel kyckling / Delar / 4 filéer
Salt
peppar
Smör
ca 7 dl buljong
2 dl vitt vin
2 dl grädde
Något hg gröna vindruvor
Redning
Ris
Isbergsallat är utmärkt till.

Gör så här

Peppra och salta kycklingen. Sätt ugnen på 120 grader. Koka upp 7dl höns/kycklingbuljong. Bryn kyckling i en gryta i smör. Häll sedan på 2 dl av buljongen över kycklingen och låt sjuda under lock tills kycklingen är klar, för delar ca 20-30 minuter och för hela filéer 15-20 min. Skär gröna vindruvor i halvor och kärna ur. Ta upp kycklingen och håll den varm i ugnen, dock ej nödvändigt. Sila skyn från grytan och fyll på med buljong så att det är 5dl sammanlagt. Häll sky och buljong i en ren kastrull och fyll på med 2dl var av vanlig grädde (det är det värt) och ett halvtorrt/torrt vitt vin. Kocka upp såsen och låt småkoka i ca 5 min, red av med 1-2 msk mjöl i vatten alt majzena. Smak av med salt och vin. Till sist, blanda kycklingen med såsen och häll sedan över vindruvorna. Klart! Serveras med ris. Jasmin funkar utmärkt...
Visningar:
1197
Sparat:
9

LIKNANDE RECEPT

Vinkyckling recept
Vinkyckling med..
över 2 månader
Vinkyckling Ros
över 2 månader