Ewas Skafferibröd

Betyg (0 röster)
Antal personer
2 bröd

Ingredienser

1:a dagen:
25g jäst
3dl ljummet vatten(37)
3 dl rågsikt
2:a dagen:
7 dl ljummet vatten (37)
1/2 dl rapsolja
8 dl rågsikt
1 dl linfrön
1 dl solrosfrön
1 dl sesamfrön
2-3 msk brödkrydda
ca. 12-14 dl vetemjöl (gärna special)

Gör så här

Låt första degen jäsa över natten, gärna i 12 timmar. Blanda i övriga ingredienser, arbeta degen tills den släpper bunken. låt jäsa minst 45 minuter. Sätt ugnen på 225gr. Häll upp degen på bakbordet och forma två runda bullar, lägg dem på bakplåtspappersklädd långpanna. Jäs ytterligare 30 min. Skåra bröden och sätt in dem på nedersta falsen. Sänk värmen till 200 gr. grädda bröden i ca. 45 min. Låt dem kallna på galler under bakduk
Visningar:
1050
Sparat:
5

LIKNANDE RECEPT

Hittade inga liknande recept.