Exotiska järpar

Saftig nötfärs får här smak av bl.a. vitlök, citron och persilja. Även mynta och koriander ger järparna en god men lite annorlunda smak.

Betyg (1 röst)
Antal personer
12 grillsp

Ingredienser

1 kg nötfärs
1 ½ dl bulgur eller vetekross
1 msk olivolja
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
1 tsk stött spiskummin
2 msk hackad färsk koriander
2 msk hackad persilja
3 msk hackad färsk mynta
½ tsk malen svartpeppar
1 ägg
Rivet skal av en citron
1 msk färskpressad citronsaft

Gör så här

Koka bulgur eller vetekrosset mjult i lättsaltat vatten i 5 minuter. Låt det rinna av och svalna.

Hetta upp oljan i en fettsnål stekpanna på medelvärme. Fräs löken glansig, ca 3 minuter. Tillsätt pressad vitlök och spiskummin och fräs ytterligare en minut. Sätt ugnen på grillvärme.

Häll lökblandningen i en skål. Blanda ner burgur, köttfärs, de finhackade bladkryddorna, peppar, ägg, citronskal och citronsaft. Blanda väl.

Ta ca 3/4 dl färs och forma till en avlång järpe i ena änden på ett grägrillspett. Lägg spetten på en grillplåt och pensla lätt med olivolja. Placera plåten i ugnen.

Grilla spetten 6-8 minuter, vänd på dem under tiden.
Visningar:
1208
Sparat:
13

LIKNANDE RECEPT

Järpar recept
LCHF - Janssons..
av tompa48
över 2 månader
Järpar i grädds
av Lilloo
över 2 månader
Skink- och ostf
över 2 månader
Cevapcici
över 2 månader
Persiljejärpar
av osita
över 2 månader
Baconlindat köt
över 2 månader