Fänkål och räkor

Den som vill undvika mättat fett tar olivolja till den här rätten, Men fänkålen blir ännu godare om den steks i smör. Räkorna kan ersättas med rökt sik.

Betyg (0 röster)
Antal personer
4 st

Ingredienser

½ kg fänkål, hel
1 msk olivolja
250 g räkor skalade
1½ msk pressad citron
Salt
Svartpeppar, malen
2 msk färsk gräslök
Pasta

Gör så här

Skär fänkålshuvudena i fyra delar och spara de dill-liknande bladen. Förväll dem i en stor kastrull i 1 - 2minuter och ta upp med hålslev. Spara spadet. skiva fänkålen tunt.
Hetta upp oljan i en tjokbottnad kastrull och lägg i fänkålen. Lägg på tättslutande loch och sjud i 10 _ 15 minuter på låg värme tills den är mjuk. Koka pastan i fänkålsspadet och låt rinna av.
Blanda ner räkorna i fänkålen med citronsaft, salt och peppar efter smak. Tillsätt den hackade gräslöken och den heta pastan och blanda alltsammans försiktigt
Strö fänkålsbladen över och servera med tagliatelle eller tagliolini.
Visningar:
959
Sparat:
7

LIKNANDE RECEPT

Räkor recept
Fiskgratäng med..
av ros
över 2 månader
Fantastisk räkp
över 2 månader
Lax a´la Ankar
över 2 månader
Fisksoppa
av hobbe69
över 2 månader
Lax och räkgryt
av Luna
över 2 månader
Smörgåstårta – ..
av lennali
över 2 månader