Färgglad kycklinggryta med curry

Tillagas medan riset kokar. Gott också till pasta. Kan göras till hur många personer som helst.

Betyg (1 röst)
Antal personer
6 st

Ingredienser

4 kycklingfiléer (stora)
1 gul paprika
1 röd paprika
1 grön paprika
1 lök
ev champinjoner
ev bambuskott
mjölk
redning på mjöl och mjölk
curry
salt
vitpeppar

Gör så här

Skär fileérna i ganska smala strimlor och fräs i stekpanna. Krydda med curry, salt och peppar. Lägg de stekta kycklingstrimlorna i annan gryta som kan vara på svag värme. Vispa ur stekpannan mellan gångerna som du steker, med lite mjölk för att få med all god smak som är kvar. Häll vätskan över kycklingen i grytan. Fräs strimlad lök och lägg över kycklingen. Fräs ihop paprikorna som är skurna i strimlor tillsammans med ev svamp och bambuskott. Krydda med curry. (Curryn skall alltid steka med för att få bästa smak. Grönsakerna skall bara bli mjuka. Häll på av vätskan och blanda i redningen för att det skall tjockna litegrann. Mängden vätska avgör du själv. Smaka av grytan ev får du krydda ytterligare. Klart att servera!
Visningar:
14608
Sparat:
72

LIKNANDE RECEPT

Kycklinggryta recept
Min goda kyckli
av lennali
över 2 månader
Krämig kyckling
av hannas
över 2 månader
Krämig lättlaga
över 2 månader
Ingelas smakrik
av mafia
över 2 månader
Smaskiga kyckli
över 2 månader