Färgrik vintersallad

Krispiga, goda kålsorter marineras tillsammans med brysselkål och valnötter i en syrlig vinägrett. En uppfriskande rätt på buffén.

Betyg (0 röster)
Antal personer
6 st

Ingredienser

1/4 rödkål, ca 400 g
1/4 vitkål, ca 400 g
150 g brysselkål
2 syrliga äpplen
50 g valnötskärnor

Dressing:
4 msk olja
1 msk äppelcidervinäger
2 tsk fransk senap
1 msk vatten
½ tsk salt
Svartpeppar

Gör så här

Förväll brysselkålen ett par minuter om de är färska. Låt dem rinna av och svalna. Frusen behöver bara tina och rinna av.

Strimla kålsorterna. Hacka nötterna. Vänta med att skära äpplena eftersom skivorna snabbt blir bruna.

Vispa ihop dressingen i en salladsskål. Häll i grönsakerna och nöthacket och blanda väl. Låt salladen helst dra i cirka en timma.

Skala, kärna ur och skär äpplena i klyftor precis före serveringen. Blanda ner några äppleskivor i salladen och garnera med resten.
Visningar:
1353
Sparat:
10

LIKNANDE RECEPT

Vintersallad recept
Vintersallad me..
av MrsC
över 2 månader
Vintersallad
över 2 månader
Cheddarpaj med
över 2 månader
Citrussallad me
av Queenie
över 2 månader
Emmas medelhavs
över 2 månader
Vintersallad
över 2 månader