Färs med svamp och risgratäng

Mycket god

Betyg (0 röster)
Antal personer
4-6

Ingredienser

1 gul lök
1 msk olja
2 dl ris
5 dl grönsaksbuljong
1 burk krossade tomater
400 g blandfärs eller nötfärs
200 g champinjoner
smör till stekning
1 påse Bearnaisesås
1 dl creme fraiche
salt
peppar

Gör så här

Hacka löken och fräs den mjuk och genomskinlig i olja,
tillsätt riset och fräs tillsammans i en minut.
Häll på buljongen och koka riset i 20 minuter under lock.
Fräs färsen i lite smör tills den är brun och smulig.
Skiva champinjonerna och fräs hastigt i en het panna,krydda färs och svamp med salt och peppar.
Tillaga såsen efter anvisningar på paketet
blanda ner cremefraiche i såsen.Koka upp till den är lös.
Sätt ugnen på 225 g smöra en ungsäker form.
Bred ut riset i botten på formen och häll krossade tomater över, täck med färsen och championerna.
Häll såsen över bred ut ställ formen i ungnen och gratinera i 20 minuter tills rätten är genom varm och såsen börjar få färg.

Servera med en sallad och ett gott bröd till.
Visningar:
1217
Sparat:
11

LIKNANDE RECEPT

Risgratäng recept
Kassler och ris..
av lennali
över 2 månader
Oxfilé Woronoff
över 2 månader
Smakrik köttfär
av mafia
över 2 månader
Risgratäng med
av UllaC
över 2 månader
Flygande Jacob
över 2 månader
Risgratäng
av mammas
över 2 månader