Färsbiffar med citron och gräslökssås

Färsen ska arbetas väl för att biffarna ska hålla ihop. Lagalätt är en ny mejeriprodukt som är nästan som gräddmjölk men innehåller även stärkelse.

Betyg (0 röster)
Antal personer
2 st
Färsbiffar med citron och gräslökssås

Ingredienser

1/2 gul lök
1 liten morot
150 g mager nötfärs (10 % fett)
1/2 tsk salt
1/2 krm svartpeppar
1 1/2 dl Lagalätt (Kelda 5%)
2 tsk smör
1/2 tsk soja
1 tsk honung
Strimlat skal och pressad saft av 1/4 citron
2 msk hackad gräslök

Tillbehör:
350 g kokt potatis
200 g kokta grönsaker

Gör så här

Gör så här:
1. Skala och finhacka löken.
Skala och grovriv moroten.
2. Blanda färsen med lök, morot,
salt, peppar och 1/2 dl
gräddmjölk till en jämn färs.
3. Forma 4 avlånga biffar. Stek
dem i smör i en stekpanna ca
3-4 minuter på varje sida.
4. Häll i resten av gräddmjölken
i pannan. Krydda med
soja, honung och citronsaft.
5. Låt skyn koka ihop någon
minut. Strö över citronskal
och gräslök. Servera biffarna
med potatis och grönsaker.


Ca 400 kcal per portion,
varav 13 g fett.
Visningar:
1154
Sparat:
15

LIKNANDE RECEPT

Färsbiffar recept
Köttfärsbiffar ..
över 2 månader
Stekt fisk med ..
över 2 månader
Ost- och baconf
över 2 månader
Min bästa sås..
över 2 månader
Ananasbiffar i
av Queenie
över 2 månader
Italienska färs
av Amika
över 2 månader