Färsbiffar med potatisgratäng

Rätten kan frysas, för att sedan tinas och värmas. Servera gärna en sallad till.

Betyg (0 röster)
Antal personer
4 st

Ingredienser

400 g köttfärs
2 dl mjölk
3/4 dl ströbröd
1 tsk salt
1 krm vitpeppar
1 liten råriven lök
1 ägg

Gratäng:
1 kg potatis
1 gul lök
Salt
Peppar
2 dl kaffegrädde
Matfett till formen

Gör så här

Skiva potatisen tunt. Varva den i en smord ugnssäker form med finhackad lök. Salta och peppra mellan varven. Slå på hälften av grädden och grädda potatisen knappt färdig under ca 45 minuter i 200 grader. Fukta under tiden ytan med resten av grädden.

Under tiden görs färsbiffarna. Lägg färsen i en skål och låt ströbrödet svälla i mjölken 10 minuter. Späd färsen med blandningen och krydda. Tillsätt lök och ägg. Forma färsen till biffar och lägg dem ovanpå potatisen. Lägg ett par tsk ketchup och en ostskiva ovanpå varje biff. Grädda i ytterligare 15-20 minuter eller tills biffarna är genomstekta och potatisen mjuk.
Visningar:
1883
Sparat:
14

LIKNANDE RECEPT

Färsbiffar recept
Köttfärsbiffar ..
över 2 månader
Köttfärs-potati..
av Anten
över 2 månader
Ost- och baconf
över 2 månader
Min bästa sås..
över 2 månader
Ananasbiffar i
av Queenie
över 2 månader
Italienska färs
av Amika
över 2 månader