Färsbiffar med svamp och aivarsky

En saftig färsbiff med höstens goda svamp, en pikant sås med Aivar Relish och pressad potatis. Visst låter det läckert och passar både som vardags- eller helgmiddag.

Betyg (0 röster)
Antal personer
4 st

Ingredienser

200 - 250 g färsk svamp eller 1 burk konserverad
1 liten gul lök
smör eller margarin till stekning
1/2 dl havregryn
1 dl mjölk eller vatten
1 ägg
400 g bland- eller nötfärs
1 tsk salt
1 krm svartpeppar

Aivarsås:
2 1 / 2 dl matlagningsgrädde
1 tsk majsstärkelse, Maizena
2-3 msk mild Aivar Relish

Gör så här

1. Ansa och hacka den färska svampen eller låt den konserverade rinna av väl. Skala och finhacka löken.

2. Stek svamp och lök tillsammans i lite matfett några minuter, tills det mesta av vätskan kokat in. Låt svalna.

3. Blanda havregryn, mjölk och uppvispat ägg i en bunke. Låt grynen svälla en liten stund.

4. Tillsätt färsen. Salta och peppra. Blanda ner den stekta svamp/lökblandningen, men spara lite till garnering. Rör alltsammans tills färsen är smidig.

5. Forma färsen till ungefär åtta jämnstora biffar. Stek dem försiktigt i matfettet i medelvarm stekpanna, 3-4 minuter på varje sida, tills köttet är gyllene och genomstekt. Ta upp biffarna och håll dem varma.

5. Häll bort så mycket som möjligt av stekfettet. Blanda grädden med majsstärkelsen. Häll grädden i stekpannan. Koka ihop en aning och tillsätt Aivar Relish efter tycke och smak. Smaksätt med salt och peppar om det behövs.

6. Bjud biffarna med den extra svamp- och lökblandningen, Aivarsåsen och pressad potatis och kokt grönsak, exempelvis den milda kålen Romanesco.
Visningar:
1651
Sparat:
21

LIKNANDE RECEPT

Färsbiffar recept
Köttfärsbiffar ..
över 2 månader
Ost- och baconf
över 2 månader
Min bästa sås..
över 2 månader
Ananasbiffar i
av Queenie
över 2 månader
Italienska färs
av Amika
över 2 månader
Grekiska biffar
av tezzie
över 2 månader