Färsfylld lök

Lite omständigt kanske, men en verklig godbit för kvällen. Rätten kan förberedas och lökarna stå färdiga för gräddning i formen. Receptet kan varieras till en löklåda med köttfärs och passar då bättre att servera som lunch eller middag.

Betyg (0 röster)
Antal personer
4 st

Ingredienser

8 stora gula lökar
Salt

Fyllning:
1 msk skorpmjöl
3/4 dl vatten
Lökinkråmet
200 g köttfärs
½ dl vispgrädde
1 msk soja
Salt
Vitpeppar
Salvia
Timjan
Matfett till formen
Buljong till spädning

Gör så här

Skala och skär av den översta toppen på lökarna. Koka dem 10-15 minuter i lättsaltat vatten och låt dem rinna av.

Låt skorpmjölet svälla i vattnet.

Holka ur lökarna försiktigt och finhacka inkråmet.

Blanda köttfärsen med skorpmjölet, lökinkråmet och grädden och arbeta färsen lös och smidig. Tillsätt sojan och tillsätt övriga kryddor efter smak.

Fyll färsen i lökskålarna och ställ dem i smord, eldfast form. Låt löken steka i ugnen ca 30 minuter, 225 grader, och späd under tiden med lite buljong.
Visningar:
1338
Sparat:
4

LIKNANDE RECEPT

Fläskfilé bacon
av Queenie
över 2 månader
Kycklinggratäng
över 2 månader
Helt underbar k
av Queenie
över 2 månader
Himmelska gryta
över 2 månader
Fläskfilé du in
över 2 månader
Köttfärsgratäng
av anenik
över 2 månader