Färsfyllda crépes

Mättande crépes med fyllnig av svamp och köttfärs.

Betyg (3 röster)
Antal personer
3-4

Ingredienser

SMETEN:
1 3/4 dl mjöl
2 krm salt
3 dl mjölk
3 ägg
3 msk olja

FYLLNING:
500 g mager köttfärs
olaj till stekning
½ skivad purjolök
6-8 färska champinjoner
salt
peppar
2 tomater i tärningar
2-3 msk hackade blandade örter t ex timjan, basilika, oregano
3-4 msk grädde
riven ost

Gör så här

Sätt ugnen på 225 grader.
Häll upp vetemjöl och salt i en bunke och tillsätt ca hälften av mjölken och vispa till en jämn smet.
Tillsätt lätt vispade ägg och resterande mjölk i smeten.
Smält smör ( olja ) och blanda ner.
Stek pannkakorna och stapla dem ovanpå varandra.
Stek färsen grynig tillsammans med purjolök och tillsätt champinjonerna. ( Annan svamp går också bra ).
Krydda väl med salt och peppar.
Rör ner tomathacket , örter och grädde.
Låt alltsammans puttra ihop till en röra.
Fördela fyllningen på pannkakorna och rulla ihop.
Lägg dem på ett ugnsfast fat och strö över ost och klyftade tomater.
Gratinera högst upp i ugnen 10-50 minuter.
Visningar:
5443
Sparat:
83

LIKNANDE RECEPT

Crépes recept
Västerbottenost..
av Queenie
över 2 månader
Mormors ljuvlig
över 2 månader
Åsas kycklingfy
av lennali
över 2 månader
LCHF Crepes / p
av Graff
över 2 månader
Crèpesrulle med
över 2 månader
Bacon och spena
över 2 månader