Färsfyllda paprikor

En trevlig rätt att bjuda vännerna på. Allt går att förbereda och behöver bara ugnsgratineras.

Betyg (0 röster)
Antal personer
4 st

Ingredienser

4 stora röda eller gröna paprikor
3 msk ströbröd
1 ½ dl mjölk
2 gula lökar
3 hg köttfärs
1 äggula
Ca 1 tsk salt
1 krm vit- eller svartpeppar
Margarin till formen
Ev tomatjuice eller buljong
Riven ost

Gör så här

Skölj paprikorna, skär bort hatten och ta bort kärnorna.

Låt ströbrödet svälla i mjölken ca 10 minuter.

Skala och hacka löken fint.

Blanda ner färsen, löken och äggulan i ströbrödsblandningen och rör tills allt är väl blandat. Smaka av med salt och peppar.

Fyll paprikorna med färsen. Lägg dem i en smord ugnssäker form och stek dem i ugn 30-40 minuter.

Ös med spadet som bildas och späd gärna med lite tomatjuice eller buljong. Strö över lite riven ost mot slutet av stektiden.
Visningar:
1992
Sparat:
12

LIKNANDE RECEPT

Absolut bästa f
av Marre73
över 2 månader
Helt underbar k
av Queenie
över 2 månader
Gryta med fläsk
av UllaC
över 2 månader
Underbar kyckli
av Marre73
över 2 månader
Fläskfilepanna
av Bojka
över 2 månader