Färsk tonfisksallad

Färsk tonfisk, snabbt grillad passar i sallad och är värd att leta efter. Men, får du inte tag på tonfisk, gör salladen med lax istället.

Betyg (0 röster)
Antal personer
4 st

Ingredienser

300–400 g färsk tonfisk eller lax
1/2 salt
1 krm peppar
1 msk rapsolja till stekning
1 ask körsbärstomater (250 g)
2 salladslökar
250 g champinjoner
1 huvud romansallad
1 huvud hjärtsallad eller isbergssallad

Dressing:
1/2 msk finriven färsk ingefära
3 msk pressad lime
2 msk druvkärne- eller rapsolja
2 tsk honung
1/2 tsk salt
1/2 krm svartpeppar

Gör så här

1. Skär tonfisken i ett par centimetertjocka
skivor. Salta,
peppra, pensla dem med rapsolja
och grilla dem i 2–3 min
per sida i het panna.
2. Halvera körsbärstomaterna,
tunnskiva salladslöken
och skiva champinjonerna.
3. Skölj salladsbladen i iskallt
vatten, torka och riv dem i bitar.
4. Vispa ihop dressingen och
sila därefter ifrån ingefärsraspet.
5. Dela tonfisken i bitar. Fördela
salladsbladen på ett stort
fat, lägg alla ingredienser däröver,
ringla över dressingen.
Visningar:
1478
Sparat:
7

LIKNANDE RECEPT

Tonfisksallad recept
Tonfisksallad m..
av naannii
över 2 månader
Stiffes enkla T
över 2 månader
Tonfisksallad m
över 2 månader
Tonfisksallad
över 2 månader
Pan bagnat´- bu
av tina62
över 2 månader
Tonfisksallad o..
över 2 månader