Färska champinjoner med gräddfil o löjrom

Det här är en busenkel ganska elegant förrätt som jag första gången åt på V-Dala nation i Uppsala under studenttiden. Går antagligen att variera lite men ville dela med mig av grundidén. Ser lyxigt ut.

Betyg (0 röster)
Antal personer
1-x

Ingredienser

Färska champinjoner, fint skivade
Salladsblad
en burk stenbitsrom eller lyxigare variant
Citron
gräddfil
nymald svartpeppar
Dillqvist
Rostad brödskiva

Gör så här

sköljda salladsblad läggs på förrättstallrik
sedan sprider du ut fint skivade champinjoner lite solfjädersformat på detta , pressa citron över dom
ringla eller lägg en sträng gräddfil på
toppa med rommen
ur kvarn mal du lite svartpeppar grovt
dillqvist garnering för lyxigt utseende

bjud en bit gott bröd till eller bara en rostad trekant
Visningar:
1376
Sparat:
10

LIKNANDE RECEPT

Fläskfilé bacon
av Queenie
över 2 månader
Helt underbar k
av Queenie
över 2 månader
Fläskfilé du in
över 2 månader
Ugnsbakad laxfi
av Mariej
över 2 månader
Tomas goda fisk
av remmen5
över 2 månader
Supergod potati
över 2 månader