Färska frukostbröd

Bröden står färdigjästa i kylen på morgonen. Grädda dem och njut av färska bröd till frukosten.
Blir 20 st.

Betyg (4 röster)
Antal personer
--
Färska frukostbröd

Ingredienser

8 dl vetemjöl
1/2 dl vetekli
1 tsk strösocker
1 tsk salt
100 g smör
25 g jäst
3 dl kall mjölk
1 ägg

Pensling:
Filmjölk
Vetekli

Gör så här

Hacka samman mjöl, kli, socker, salt och matfett till en smulig deg.
Lös upp jästen i lite av mjölken och blanda ner i massan tillsammans med resten av mjölken och det lätt uppvispade ägget.
Arbeta ihop allt till en smidig deg.
Rulla ut till en längd, ca 40 cm. Skär den i 20 bitar och lägg dem med snittytan ner på en smord plåt.
Täck med bakduk el plastfilm.
Låt dem jäsa i kyl el sval över natten.

På morgonen: Sätt ugnen på 250 grader.
Pensla bröden med filmjölk, strö på vetekli och grädda ca 10 minuter, mitt i ugnen.
Visningar:
6143
Sparat:
184

LIKNANDE RECEPT

Frukostbröd recept
Nattjäst frukos..
av moola
över 2 månader
Havrebullar (fr
av mykolo
över 2 månader
Nyttigt GI bröd
över 2 månader
Frukostbröd med
över 2 månader
Malins frukostb
över 2 månader