Färskost

Hemmagjort är gott!

Betyg (0 röster)
Antal personer
10 st

Ingredienser

1 liter fil
1-2 vitlöksklyftor eller 1 knippe gräslök

Gör så här

Häll filmjölk i en kastrull. Värm försiktigt tills det "skär" sig och börjar bli grynigt. Häll upp i ett kaffefilter och låt rinna av. Har man ingen lös hållare för kaffefilter så använd den vanliga bryggaren när det ska rinna av. Det beror på filterstorlek om allt får plats, annars får man hälla upp i omgångar. Sedan smaksätter man osten med det man gillar, lägger det i burk och har det i kylskåpet.
Visningar:
828
Sparat:
9

LIKNANDE RECEPT

Färskost recept
Äppelkaka med f..
av Pirkko
över 2 månader
Lax a´la Ankar
över 2 månader
Smarrig kycklin
över 2 månader
av LaJefa
över 2 månader
Jordgubbschesse
av ros
över 2 månader
Marängrulltårta
över 2 månader