Färskostfylld strömming

Nån mer än jag som ÄLSKAR strömming?

Betyg (1 röst)
Antal personer
4 st
Färskostfylld strömming

Ingredienser

500 g strömmingsfilé, rensad
125 g färskost, Roulé
1 liten rödlök, finhackad
Seltin
Peppar
2 dl ströbröd
4 msk smör & rapsolja
800 g potatis, i klyftor
1 msk bladpersilja, hackad
4 port gourmet sallad

Gör så här

Lägg ut hälften av strömmingsfi léerna på ett skärbräde med köttsidan upp. Fördela färskost, lök,
Seltin och peppar på fi léerna och lägg resterande
fi léer ovanpå. Panera i ströbröd. Lägg åt sidan.

Hetta upp en panna med 2 msk smör & rapsolja.
Stek potatisen på medelvärme ca 10-15 min tills de
fått fi n färg och är mjuka rakt igenom. Salta, peppra
och strö över persilja.

Hetta upp en panna med 1 msk smör & rapsolja och stek strömmingarna ca 2 min på varje sida.
Servera med potatisklyftor och gourmet sallad.
Visningar:
3028
Sparat:
85

LIKNANDE RECEPT

Strömming i ugn
av evaldo
över 2 månader
Kräftströmming
av matnytt
över 2 månader
Inlagd strömmin
av mammis
över 2 månader
Monikas vitlöks
över 2 månader
Strömmingslåda
över 2 månader
Strömmingslåda
över 2 månader