Färslimpa ā la Asien

Här är köttfärsälskarens lågkalorifavorit - mager färs blandas med orientaliska kryddor. Prova den redan i kväll!

Betyg (0 röster)
Antal personer
6 st

Ingredienser

1 kg nötfärs
Olja till plåten
0,5 dl hackad vårlök + lite vårlök till garneringen
3 vitlöksklyftor
2,5 dl ströbröd
1,4 dl utspädd hönsbuljong
0,5 dl tamari- eller teriyakisås
0,5 dl soja
1 stort ägg
300 g djupfrysta wokgrönsaker

Gör så här

Värm ugnen till 175 grader. Pensla en stor långpanna lätt med olja. Skölj och finhacka vårlöken. Skala och pressa vitlöken.

Blanda färsen i en stor skål. Tillsätt ströbröd, buljong och tamari- och sojasås, vårlök, vitlök och ägg. Blanda väl.

Forma 6 små, ovala köttfärslimpor av smeten. Lägg dem på den förberedda plåten. Grädda färsen i ugnen tills de är gyllenbruna och genomgräddade, ca 60 minuter.

Gör under tiden iordning wokgrönsakerna enligt förpackningens anvisningar. Täck över och håll dem varma.

Lägg upp grönsakerna på ett stort serveringsfat. Placera köttfärslimporna ovanpå grönsakerna. Garnera med finhackad vårlök och servera genast.

Tamarisås är en typ av soja, men den är intensivare i smaken och mera tjockflytande än vanlig sojasås. Du hittar den i asiatiska butiker.
Visningar:
2336
Sparat:
16

LIKNANDE RECEPT

Färslimpa recept
Köttfärslimpa m..
av LEDIVO
över 2 månader
Snabb köttfärsl
av pompano
över 2 månader
Köttfärslimpa,
över 2 månader
Köttfärslimpa p
av lennali
över 2 månader
Världens godast
av Agnii
över 2 månader
Fylld köttfärsl
av Lisa35
över 2 månader