Färspaté med cumberlandsås

Patén kan lags i förväg och serveras kall.

Betyg (0 röster)
Antal personer
8 st

Ingredienser

1 kg köttfärs, hälften nöt och fläskfärs
1 pkt bacon
2 tsk salt
1 påse djupfrysta skivade champinjoner
Matfett till stekning
2 tsk curry
2 krossade vitlöksklyftor
2 krm nymalen vitpeppar
1 liten finhackad gul lök
3 dl vispgrädde
1 dl sval köttbuljong
0,5 dl sherry
Ca 12 pimentofyllda oliver

Cumberlandsås:
4 msk röd vinbärsgelé, ca 1 dl
1 tsk senapspulver
1 msk hot mango chutney
2 krm ingefära
1 tsk paprikapulver
½ citron (saften)
0,5 dl rött vin
2 msk portvin eller söt sherry
Finrivet skal av en tvättad citron

Gör så här

Klä en limpform av aluminium invändigt med baconskivor. Arbeta färsen med saltt. Blanda i svampen, som först frästs torr i lite matfett. Tillsätt kryddor, lök, vispgrädde, buljong och sherry - färsen ska vara ganska lös. Packa färsen i formen och stoppa ned oliver. Täck formen med aluminiumfolie och grädda i 200 grader, ca 50 minuter.

Såsen: Rör vinbärsgelén med senapspulvret. Tillsätt övriga ingredienser och smaka av, salt och peppar kanske behövs.
Visningar:
2177
Sparat:
16

LIKNANDE RECEPT

Färspaté recept
Vild Köttfärspa..
över 2 månader
Cumberlandsås m..
över 2 månader
Varm lammfärspa
av Queenie
över 2 månader