Färspiroger

4 st
Goda piroger till buffén eller vickning.

Betyg (1 röst)
Antal personer
2-4
Färspiroger

Ingredienser

4 st djupfrysta smördegsplattor

Köttfärsröra:
300 g nötfärs
smör
1/2 tsk salt
2 tsk fransk senap
1 1/2 dl vispgrädde
2 hårdkokta ägg

Pensling:
uppvispat ägg

Gör så här

Låt smördegsplattorna tina enligt anvisning på förpackningen.

Sätt ugnen på 225 grader.

Bryn lite i taget av färsen i smör i en stekpanna. Lägg över i en gryta.

Rör ner salt, senap och vispgrädde. Låt koka några minuter.

Skala och hacka äggen och blanda ner dem i färsen.

Kavla ut smördegsplattorna till dubbel storlek. Ta ut 8 rundlar med mått, 12-15 cm i diameter. Fördela köttfärsen på 4 av rundlarna. Pensla runt kanterna med uppvispat ägg. Lägg restterande rundlar över och tryck ihop kanterna. Pensla med ägg.

Lägg pirogerna på en plåt. Grädda i ugnen, 10-12 minuter.

Servera med t ex en sallad och inlagd gurka.
Visningar:
4066
Sparat:
67

LIKNANDE RECEPT

Färspiroger recept
Ullas Köttfärsp..
av umen
över 2 månader
Köttfärspiroger
av tessis
över 2 månader
Köttfärspiroger..
över 2 månader
Köttfärspiroger
över 2 månader
Små köttfärspir
över 2 månader
Köttfärspiroger
över 2 månader