Färssoppgryta

En mustig soppgryta smakar bra en ruggig kväll, Blandningen av färs, potatis, rotfrukter och kryddor värmer och mättar.

Betyg (0 röster)
Antal personer
4 st

Ingredienser

250 g fläskfärs
2 msk margarin
1 gul lök
1 klyfta vitkål, 300 g
2 morötter
5-6 potatisar
1 burk krossade tomater
5 kryddpepparkorn
1 lagerblad
2-3 dl buljong, vatten + tärning
Salt
Peppar
2 msk hackad persilja

Gör så här

Bryn färsen i matfett i en gryta.
Skala och skiva löken,ansa och strimla vitkålen fint, skala och skiva morötterna och potatisarna. Blanda ner alltsammans i grytan. Tillsätt de krossade tomaterna,pepparkornen och lagerbladet, späd med buljongen. Låt alltsammans koka tills rotfrukterna är nätt och jämnt kokta. Smaka av med salt och peppar. Strö persilja över och servera direkt ur grytan.
Visningar:
1294
Sparat:
4

LIKNANDE RECEPT

Färssoppgryta
av rosie1
över 2 månader