Fågelbrolimpa

Gott och enkelt

Betyg (0 röster)
Antal personer
2 limpor

Ingredienser

50 g smör
4 dl mjölk
1 dl vatten
1 dl mörk sirap
2 tsk salt
4 tsk brödkryddor
50 g jäst
800 g rågsikt
TILL UTBAKNING:
1 dl grovt rågmjöl

Gör så här

Smält smöret tillsätt mjölk, vatten, sirap,salt och kryddor värm detta till 37 grader rör ut jästen i lite av vätskan tillsätt resten av vätskan och arbeta ner rågsikten till en smidig deg låt jäsa 40 min.
Arbeta degen på bakbord med rågmjölet och forma 2 limpor skåra dem de ska vara riktigt mjöliga utanpå jäs under duk ca 25 min grädda i 200 grader ca 25 min.
Visningar:
700
Sparat:
2

LIKNANDE RECEPT

Hittade inga liknande recept.