Fågelkakor

En klassiker hos oss

Betyg (0 röster)
Antal personer
15-20 st
Fågelkakor

Ingredienser

100 g smör
3/4 dl socker
1 dl brun farin socker
1 tsk vaniljsocker
1 ägg
1 dl grahamsmjöl
1 1/2 dl mjöl
1 dl havregryn
1 tsk bakpulver
1 dl solrosfrön
200 g hackad choklad

Gör så här

Sätt ugnen på 190 grader.
Blanda samman smör, socker, farin, vaniljsocker och ägg.
Blanda graham, mjöl, havregryn och bakpulver i en skål.
Rör ihop allt och tillsätt därefter solrosfrön och choklad.
Ta smeten med en sked och lägg smetn i handen och tryck kaksmeten mot solrosfröna och lägg på en bakplåt med bakplåtspapper, solrosfröna ska visas uppåt.
Grädda ca 10-12 min. Låt kakorna svalna på galler.
Visningar:
2143
Sparat:
16

LIKNANDE RECEPT

Hittade inga liknande recept.

LIKNANDE SÖKNINGAR