Får eller lamm i kål

När mamma kokade "Får i kål" luktade det illa i hela trappuppgången. Man nästan skämdes...Men vad gott det sen smakade.

Betyg (0 röster)
Antal personer
4 st
Får eller lamm i kål

Ingredienser

ca 500 g grytbitar, av lamm eller 1 -1 1/4 kg lamm - eller fårkött med ben, bog eller bringa
3/4 liter vatten
1 ½ tsk salt
10 grovt krossade svartpepparkorn eller vitpepparkorn
1 lagerblad
½ - 1 vitkålshuvud (3/4-1 kg)
hackad persilja

Gör så här

Skär köttet i bitar och lägg dem med ev ben i en gryta.
Häll på hett vatten.
Tillsätt salt, krossade pepparkorn och lagerblad.
Koka upp och koka under lock på svag värme ca 40 min.

Skär under tiden kålen i stora klyftor.
Lägg dem i grytan och koka tills allt är mjukt.
Sammanlagd koktid är 1-1 1/4 timme.
Klipp över persilja.
Servera i djupa tallrikar.
Smakar bättre om den tillagas dagen innan.
Visningar:
4865
Sparat:
36

LIKNANDE RECEPT

Absolut bästa f
av Marre73
över 2 månader
Fläskfilé bacon
av Queenie
över 2 månader
Helt underbar k
av Queenie
över 2 månader
Fläskfilé du in
över 2 månader
Köttfärsgratäng
av anenik
över 2 månader
Gryta med fläsk
av UllaC
över 2 månader