Fårostgratinerad fisk med spenatmos

En klassisk fiskgratäng med nya smaker av Medelhavet.

Betyg (0 röster)
Antal personer
4 st

Ingredienser

600 g fiskfilé tex torsk
1 paket fryst bladspenat
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
4 port potatismos
1 krm mald muskot
100 g grekisk fetaost
1 pressad vitlöksklyfta
2 1/2 dl mellangrädde
1 dl riven lagrad ost
1/2 dl svarta oliver med kärnor

Gör så här

Sätt ugnen på 225°. Tina spenaten. Skär fisken i portionsbitar och lägg dem i en smord ugnssäker form. Krydda med salt och peppar. Blanda spenaten med potatismoset och smaksätt med salt peppar och muskot. Klicka moset runt fisken. Mosa fetaosten, blanda den och vitlöken med grädden. Häll blandningen över fisken. Strö över ost och oliver. Gratinera fisken i mitten av ugnen ca 30 minuter.
Visningar:
1349
Sparat:
15

LIKNANDE RECEPT

Spenatmos recept
Örtfilé med bac..
av ros
över 2 månader
Biff med spenat..
över 2 månader
Apelsinlax med
över 2 månader