Födelsedagskrans

Vetekrans med bakpulver

Betyg (0 röster)
Antal personer
1 krans

Ingredienser

150 g smör eller margarin
1½ dl strösocker
1 ägg
Drygt 1 liter vetemjöl
1 tsk malen kardemumma
3½ tsk bakpulver
1 dl russin
2 msk hackat syltat apelsinskal
½ dl malen sötmandel
2½ dl mjölk eller gräddmjölk
Matfett till plåten

Gör så här

Rör smör eller margarin vitt med socker och ägg.

Blanda mjölet med kryddor, bakpulver, russin, apelsinskal och mald sötmandel.

Tillsätt mjölken lite i taget till äggsmeten och gärna omväxlande med mjölblandningen tills allt är väl blandat.

Forma smeten till en krans direkt på smord plåt och med hjälp av två skedar.

Pensla kransen med ägg och strö på pärlsocker och mandel.

Grädda den 20-30 minuter i 225-250 grader. Se till att kransen inte blir för mörk i kanterna. Reglera värmen och känn efter med en sticka att brödet är genomgräddat.
Visningar:
1667
Sparat:
7

LIKNANDE RECEPT

Hittade inga liknande recept.

LIKNANDE SÖKNINGAR