Falafel

Betyg (1 röst)

Ingredienser

125 g kikärter blötlagda
saften av en halv citron
2 msk färsk hackad koriander
2 msk färsk hackad persilja
2 klyftor vitlök krossade
1 tsk spiskumminfrön
1 tsk korianderfrön
1 msk sesamfrön
2 tsk shoyu (sojasås)
salt
peppar
solrosfröolja

Gör så här

Rensa och blötlägg kikärterna över natten (10-12) timmar. Låt dem rinna av väl, skölj noga och låt rinna av igen. Mal kikärterna till en pasta i en matberedare eller kvarn. Tillsätt citronsaften, färsk koriander, persilja och vitlök. Rosta kryddorna lätt i en stekpanna, krossa dem i mortel och tillsätt dem i kikärtsblandningen. Blanda alla ingredienserna i mixer eller matberedare. Krydda väl och forma blandningen till 12 valnötsstora bollar. Stek ungefär 4 bollar i taget. Vänd dem hela tiden tills de är gyllenbruna. Låt dem rinna av på hushållspapper och håll dem varma. Vill man inte bara ha falaflarna som tilltugg på julbordet kan man äta dem på brukligt vis - tillsammans med en blandad sallad i pitabröd. Då passar Tahinisås till det.
Visningar:
4636
Sparat:
29

LIKNANDE RECEPT

Falafel recept
Buffé
över 2 månader
Falafel - kikär..
över 2 månader
Vitlöksdressing
av lennali
över 2 månader
Falafel..
av irko
över 2 månader
Vitlökssås
över 2 månader
Falalfel med sa
över 2 månader