Falsk slottsstek

Ett klassiskt recept som fungerar jättebra med skinkstek.
Det blir en god, gammaldags men mager söndagsmiddag.

Betyg (1 röst)
Antal personer
4 st

Ingredienser

1 kg skinkstek
Salt
peppar
1 morot
1 gul lök
2 lagerblad
3 ansjovisfiléer
200 g sockerärter
1 tsk arrowrot
2 msk kallt vatten
1 msk vinbärsgelé
1 tsk dragon
2 tsk dijonsenap
1/2 dl matlagningsgrädde

Gör så här

Sätt ugnen på 275 grader.
Salta och peppra skinksteken och lägg in den i en stekpåse.
Skala och skiva moroten. Skala och klyfta löken.
Lägg in lök, morot, lagerblad och ansjovisfiléer i stekpåsen.
Stick in en köttermometer i den tjockaste delen av steken. Tillslut stekpåsen.

Placera steken i en ugnssäker form och ställ in den i ugnen.
Placera den lite lägre än mitten av ugnen.
Tillaga i ugnen tills termometern visar 75 grader, 45-minuter till en timma.

Koka upp en kastrull med vatten och sänk ner sockerärterna i vattnet. Ta upp dem efter 15-20 sekunder och spola av dem under kallt, rinnande vatten.

Ta ut steken från stekpåsen och lägg upp den på ett skärbräde. Låt den vila 10 minuter innan den skärs upp. Häll skyn från spadet i en kastrull. Ta bort lagerbladen. Lägg morot och lök i en press och pressa ner dem i skyn. Koka upp och låt koka tills det återstår 2/3.

Blanda arrowrot med 2 msk kallt vatten och vispa ner blandningen i skyn. Sjud upp och låt tjockna. Smaka av med vinbärsgelé, dragon och senap. Späd ev med grädde och ansjovisspad.
Visningar:
10301
Sparat:
88

LIKNANDE RECEPT

Falsk Toscakaka..
av thewhy
över 2 månader
Lisas falska fi
av malisg
över 2 månader
Falsk Pannacott
över 2 månader
Bakelserutor
över 2 månader
Nojjans falska ..
över 2 månader
Falska kokosbis
av Marre73
över 2 månader