Falukorv på höjden

Även falukorv kan betyda fest! Överraska familjen med ett litet torn av korv, potatismos och gräddig vitkål.

Betyg (1 röst)
Antal personer
4 st

Ingredienser

400 g falukorv
6 schalottenlökar
1 tsk smör eller margarin
4 skivor bacon

Potatismos , helst hemmagjort

Gräddkokt vitkål:
300 g vitkål
1 äpple
1 msk margarin
1 dl grädde
Salt
vitpeppar
Ca 10 cm purjolök
Persilja till garnering

Gör så här

Gör först potatismoset.

Gräddkokt vitkål: Grovstrimla vitkålen. Skala, kärna ur och tärna äpplet. Låt fräsa samman i margarinet.

Tillsätt grädden och låt puttra tills grädden nästan kokat in och kålen mjuknat. Smaka av med salt och peppar. Ansa och skölj purjolöken, strimla den och tillsätt den strax före uppläggningen.

Skär korven i 12 skivor. Skala och skiva shalottenlöken tunt. Smält matfettet, bryn löken, stek falukorven. Dela baconskivorna och knaperstek dem. Lägg dem på hushållspapper och låt rinna av.

Lägg en skiva korv i botten, varva med potatismos, korv, vitkål, korv och toppa med bacon och lök. Garnera med persilja.

Vill du göra det enkelt för dig så kan du lägga upp rätten portionsvis i grupper på tallriken. Om du lagar till fler än fyra persioner är detta uppläggningssätt bättre eftersom rätten då inte kallnar lika fort som när du gör små torn.
Visningar:
2064
Sparat:
39

LIKNANDE RECEPT

Falukorv recept
Snabb falukorvs..
av gunma
över 2 månader
Gunnars falukor
över 2 månader
Falukorvslåda m
över 2 månader
Karibisk Faluko..
av erajsko
över 2 månader
Gryta med bönor
av evaldo
över 2 månader
Penne- och falu
över 2 månader