Falukorv på Kinavis

Låt din kokkonst inspireras av det kinesiska köket. Lägg korven i marinad och woka den sedan tillsammans med grönsaker.

Betyg (2 röster)
Antal personer
4 st

Ingredienser

400 g falukorv
1 tsk rapsolja
½ dl soja
½ dl sherry eller matlagningsvin
1 msk malen ingefära
2 röda paprikor
1 purjolök
1 dl köttbuljong
1½ msk tomatpuré
1 tsk potatis- eller maizenamjöl
½ tsk salt
1 krm vitpeppar
Några droppar sesamolja

Till serveringen:
4 portioner långkornigt ris

Gör så här

Blanda olja, soja, sherry och ingefära till marinaden. Skär korven i stavar och lägg dem i en dubbel plastpåse. Häll på marinaden och knyt påsen. Pressa ut så mycket luft som möjligt. Vänd påsen så att all korv täcks av marinaden. Sätt på riset på kokning.

Skölj och strimla paprikan. Snitta upp och skölj purjolöken noga och strimla den sedan.

Skaka samman buljong, tomatpuré och mjöl i en redningsbägare. Hetta upp oljan i en wok eller stekpanna med höga kanter. Fräs korven med marinaden under omrörning i en minut. Ta upp korven. Fräs grönsakerna lika snabbt.

Blanda korven med grönsakerna. Tillsätt redningen och låt den tjockna under omrörning. Smaksätt med salt, peppar och sesamolja. Servera genast med ris.
Visningar:
1079
Sparat:
18

LIKNANDE RECEPT

Falukorv recept
Snabb falukorvs..
av gunma
över 2 månader
Gunnars falukor
över 2 månader
Falukorvslåda m
över 2 månader
Karibisk Faluko..
av erajsko
över 2 månader
Gryta med bönor
av evaldo
över 2 månader
Penne- och falu
över 2 månader