Falukorvsgryta

En snabbare variant på pepparrotskött och minst lika gott.
Smal är rätten också, framför allt om en magrare korv används.

Betyg (0 röster)
Antal personer
4 st

Ingredienser

500 g fast potatis
200 g morot
175 g broccolibuketter
1 rödlök
500-600 g falukorv
1 liter hönsbuljong
2 msk smör
1/2 dl vetemjöl
3/4 msk ättika eller 1 1/2 msk ättiksprit
1 1/2 msk strösocker
3 krm salt
2 krm nymald svartpeppar
2-3 msk riven färsk pepparrot

Gör så här

Skala potatis och morötter. Klyfta potatis och skiva morötterna. Ansa ev färsk broccoli eller tina frusen. Skala och klyfta rödlöken, skär korven i bitar.

Koka upp hönsbuljongen. Lägg i potatisklyftorna och låt dem koka 3 min. Tillsätt morotsslantarna och koka ytterligare 3 min. När potatisen börjar bli mjuk tillsätts broccoli, lök och falukorv. Låt sjuda ytterligare 5 min. Sila av buljongen, som sparas. Håll grytan varm under lock.

Smält smöret i en kastrull, rör i mjölet. Späd med buljongen lite i taget under vispning.

Smaka av med ättika, socker, salt, peppar och pepparrot. Lägg upp grytan och häll den varma såsen över.
Visningar:
1191
Sparat:
14

LIKNANDE RECEPT

Falukorvsgryta recept
Falukorvsgryta ..
av birran6
över 2 månader
Korv ā-la Forse..
av boz1965
över 2 månader
Min falukorvsgr
över 2 månader
Falukorvsgryta
över 2 månader
Falukorvsgryta
över 2 månader
Falukorvsgryta
av UllaC
över 2 månader