Familjepizza med kebabfyllning

Familjepizza med kebabfyllning = MUMS!

Betyg (6 röster)
Familjepizza med kebabfyllning

Ingredienser

Pizzadeg:
1 liter vetemjöl fullkorn
1 tsk salt
½ dl olja
25 g jäst
4 dl vatten, 37 º

Fyllning:
2 ½ dl pizzasås (se recept) eller chilisås
4 dl pizzaost, riven
400 g nötfärs
1 msk kebabkrydda
1 burk kebabfeferoni

Sås:
3 dl turkisk yoghurt
1 tsk kebabkrydda
2 msk ketchup
Salt
Peppar

Gör så här

Blanda vetemjöl, salt, olja, smulad jäst och vatten i en bunke och arbeta ihop till en smidig deg med en träsked. Låt degen jäsa 30 minuter.

Ta upp degen på mjölat bakbord och kavla ut den till en platta, 30 x 40 cm. Rulla upp degen på kavelpinnen och lägg degen på ett bakplåtspapper.

Bred pizzasås eller chilisås över degen, men inte ända ut i kanten. Strö över osten.

Fräs färsen i en stekpanna utan matfett och krydda med kebabkrydda. Bred den smuliga färsen över pizzan.

Förvärm plåten i ugnen ca 5 minuter, så att den blir het. Ta ut plåten och för över bakplåtspapperet med pizzan till plåten. Grädda pizzan i mitten av ugnen, ca 15-20 minuter.

Blanda samman turkisk yoghurt, kebabkrydda och ketchup till en sås. Smaka av med salt och peppar. Skär upp pizzan i bitar och servera med sås, pizzasallad och feferoni.

Tips!
Turkisk yoghurt har högre fetthalt och är krämigare än vanlig naturell yoghurt. Hittar du inte den turkiska varianten så kan du låta vanlig yoghurt rinna av i ett melittafilter.
Visningar:
7083
Sparat:
154

LIKNANDE RECEPT

Familjepizza
över 2 månader
Pizzapiroger
av MrsC
över 2 månader
Inbakade choriz
över 2 månader
Italienskt bröd
av MrsC
över 2 månader
Brunchpizza
av MrsC
över 2 månader
Bästa pizzabott
av rezept
över 2 månader