Farmor Annas läfsor

Söt god kaka med kanelsmörsocker-fyllning. Min farmor gjorde dessa och jag tycker de är så goda!

Betyg (1 röst)
Antal personer
varierande
Farmor Annas läfsor

Ingredienser

2½ hg smält smör
4 kkp fil
4 kkp strösocker
1 kkp sirap
1 dsk bikarbonat, dsk = mellan tsk och msk, ca 10 ml
ca 1½ kg vetemjöl

Fyllning:
Smör
Kanel
Strösocker

Gör så här

Blanda allt till en lagom tjock deg som inte kladdar vid utbakning. Ta inte i allt mjölet på en gång utan gör som vanligt och känn efter när det inte kladdar mer.

Kavla ut degen till en stor fyrkant, eller dela i två delar och kavla ut var del för sej,vilket som.
Grädda i ca 200 grader tills kakorna är genomgräddade men ljusa.

Låt svalna under duk. Bred på smör, kanel och strösocker på den ena delen, lägg den andra halvan ovanpå. Linda in i fuktig köksduk ett tag - den blir mjukare då. Skär i smala fyrkanter. Får du nåt över efter fikat så förvara i plastpåse.
Går finfint att frysa.
Visningar:
6031
Sparat:
98

LIKNANDE RECEPT

Frusen blåbär &
av grill
över 2 månader
Johannas toppen..
över 2 månader
Farmors nougatk
över 2 månader
av LaJefa
över 2 månader
Annas nyttiga b..
av epi
över 2 månader
Sega havrerutor..
över 2 månader