Farmors Heta Gryta

Den här rätten har jag inte gjort på väldigt länge, men i dag dök den plötsligt upp när jag tänkte på farmor. Det var den första bjudrätten för fler än två personer som jag tillagade i min tidiga ungdom, ett litet kliv in i vuxenvärlden med lite extra hetta...

Betyg (0 röster)
Antal personer
5-6

Ingredienser

1 kg fläskkött tex skinka eller bog

Till marinad:
2-3 dl soja
2,5 dl blandad äppeljuice
4 msk äppelcidervinäger
3 pressade vitlöksklyftor
2 grovt hackade gula lökar
1,5 tsk malen ingefära
2 tsk grovt stött svartpeppar
Curry efter tycke och smak
3 msk vetemjöl

Tillbehör vid sidan om:
Kokossflingor
Salta jordnötter
Skivad banan
Strimlad gurka

Gör så här

Fläskköttet strimlas och läggs i en emaljerad gryta eller av gjutjärn. Blanda ingredienserna till marinaden och häll över köttet direkt i grytan. Låt stå över natten eller minst 4 timmar i kylskåp.
Koka upp köttet och tillsätt 3 msk vetemjöl. Låt småputtra i ca 25 minuter. Servera med ris, bananskivor, kokosfllingor, strimlad gurka och jordnötter. Låt gästerna plocka ihop vad de själva tycker om genom att lägga upp tillbehören i olika skålar.
Visningar:
1968
Sparat:
25

LIKNANDE RECEPT

Kycklinggratäng
över 2 månader
Himmelska gryta
över 2 månader
Underbar kladdk
av Elis
över 2 månader
Gryta med fläsk
av UllaC
över 2 månader
Mina barns gott
av Pomero
över 2 månader