Fars gifflar

Saftiga vetegifflar fyllda med aprikosmarmelad. Kalljästa och går därför snabbt att göra.

Betyg (1 röst)
Antal personer
18 st
Fars gifflar

Ingredienser

5 ½ dl vetemjöl
1 dl grädde
100 g smör
25 g jäst
1 ½ msk socker
1 ägg

Fyllning:
1 dl aprikosmarmelad

Pensling:
1 lätt uppvispat ägg
Pärlsocker.

Gör så här

Sätt ugnen på 250°C.

Rör smör och socker poröst i en bunke. Blanda ner ägget.

Rör ut jästen i den på förhand fingertempererade grädden och häll i den.

Tillsätt mjölet och arbeta hastigt ihop degen.
Forma degen till två delar. Kavla ut varje del till en rund eller fyrkantig tunn kaka.

Sporra ut 8 trekanter ur varje kaka och lägg en klick aprikosmarmelad på varje trekant och rulla ihop till gifflar.

Låt jäsa på plåt i ca 30 minuter. Pensla med ägg och strö över lite pärlsocker.

Grädda mitt i ugnen ca 5 minuter. Passa de noga för de bränner lätt vid.
Visningar:
4738
Sparat:
61

LIKNANDE RECEPT

Gifflar recept
Morfars gifflar
av MargaTh
över 2 månader
Lailas kanelbul
av tina62
över 2 månader
Enkla supergoda
av Marre73
över 2 månader
Mina barns gott
av Pomero
över 2 månader
Fyllda gifflar..
av MrsC
över 2 månader
Gifflar med nou
av Penne
över 2 månader