Fasan med calvadossås

Betyg (1 röst)
Antal personer
4 st

Ingredienser

1 stor eller 2 små fasaner
1 äpple
2 schalottenlökar
1 dl brunsås
2 dl grädde
2 cl Calvados (äppelbrännvin)
salt
peppar
1 krm timjan
1/2 lagerblad

Gör så här

Stek fasanen gyllene i ugn, ca 20-25 minuter på medelgod värme. Låt den sedan vila 7-8 minuter. Skala och skiva morötterna och skala och klyfta sellerin. Koka rotsakerna var för sig i lite vatten. Tranchera fågeln och varmhåll på serveringsfat. Bryt upp skrovet och koka med brunsås, äpple, schalottenlök, timjan och lagerblad. Vispa ur stekpannan efter fasanen med lite vatten och tillsätt såsen. Koka 8-10 minuter. Tillsätt grädden och koka till lagom konsistens. Sila och smaka av med Calvados. Servera fasanen med såsen och rotsakerna.
Visningar:
5093
Sparat:
10

LIKNANDE RECEPT

Calvadossås recept
Kyckling med äp..
av jac
över 2 månader
Äppel- och calv
av tina62
över 2 månader
Kycklingfilé me
över 2 månader
Calvadossås
av ros
över 2 månader
Flamberad rosta
över 2 månader
Stekt fasan med
över 2 månader