Fasanbröst med kantarellstuvning och äppelpotatisrösti

Betyg (0 röster)
Antal personer
4 st

Ingredienser

2 st hela fasaner
Kantareller (färska eller på burk)
8-10 potatis
1 grönt äpple
1-2 gula lökar
1-2 mandariner
2 msk vinbärsgelé
Tomat
gurka
Grädde
Smör
salt
peppar

Gör så här

Fyll hela fasanerna med äppleklyftor och mandarin. Salta, peppra ut och invändigt, bryn fåglarna först i stekpanna, sätt in pannan i 225 grader, i 30 min eller tills vit saft rinner ur fåglarna. Riv potatisarna, äpplet och löken. Stek som små plättar i stekpanna, krydda med salt och peppar. Stuva kantareller. Lägg först en sked stuvning på varje tallrik. Tranchera upp fasanbröstet och lägg på stuvningen. Lägg potatis och äppleröstin bredvid. Dekorera med vinbärsgelé, tomater och gurka.
Visningar:
5641
Sparat:
17
Kantarellstuvni..
över 2 månader
Mina gräddstuva..
över 2 månader
Smördegsrutor m
av Cayene
över 2 månader
Kantarellcrêpes
av ros
över 2 månader
Dubbel kantarel..
över 2 månader
kantarell Lasag
över 2 månader