Faster Ingas kakor

På slowfood-certifierade Islanna Ladugårdscafé vid Hornborgasjön kan man njuta av dessa underbara små bakverk som innehåller havregyrn, vilket är vanligt i Västergötland.

Betyg (11 röster)
Antal personer
Ca 70 st
Faster Ingas kakor

Ingredienser

200 g smör
1 ½ dl havregryn
1 ½ dl strösocker
1 ägg
2 ½ dl vetemjöl
2 tsk bakpulver

Chokladtäcke:
125 g smör
1 ½ dl strösocker
4 msk grädde
1 msk kakao
3/4 msk vetemjöl
75 g hackad mandel

Gör så här

Sätt ugnen på 175 grader. Smält smöret och låt det svalna. Häll det över havregrynen. Vispa socker och ägg pösigt. Blanda vetemjöl och bakpulver. Blanda alla ingredienser försiktigt.

Ställ ut småbrödsformar på plåtar. Klicka ner ca 1 tsk i varje form. (Lägg inte i mera smet - den pöser upp). Grädda mitt i ugnen 8-10 minuter. Kakorna skall inte vara helt genomgräddade. De skall in i ugnen ytterligare en gång.

Chokladtäcke:
Blanda smör, socker, grädde, kakao och vetemjöl i en kastrull. Låt koka upp och sjuda ca 7 minuter. Rör ner mandeln.

Klicka lite chokladsmet över kakorna och grädda ytterligare 1-2 minuter i ugnen.
Visningar:
10744
Sparat:
608

LIKNANDE RECEPT

Kakor recept
Ploppkakor
av LexieF
över 2 månader
Underbar kladdk
av Elis
över 2 månader
Dumlekladdkaka
över 2 månader
Twix julgodis
av Sajsa
över 2 månader
Bountykaka
av Bodil56
över 2 månader
Falsk Toscakaka..
av thewhy
över 2 månader