Fattiga riddare som dessert

Betyg (0 röster)
Antal personer
4 st

Ingredienser

8 skivor gott vetebröd
1 sats plättsmet
1 dl strösocker
2 msk malen kanel
smör till stekning
sylt att servera till

Gör så här

Förekommer i nästan alla länder norr om Medelhavet. Rinner smeten ut från brödet har riddaren skägg! Gör man dem på osötat bröd och hoppar över sockret är det gott till en förrätt eller som tillbehör t.ex. löjrom, sill av alla sorter eller laxtartar.
Skär vetebrödet i 2 cm tjocka skivor och lägg dem i plättsmeten ca 10 minuter. Stek skivorna i smör så de blir gyllenbruna, vänd i strösocker blandat med kanel. Servera riddarna lite ljumma med glass eller vispgrädde.
Visningar:
1062
Sparat:
11

LIKNANDE RECEPT

Helt underbar k
av Queenie
över 2 månader
Ugnsbakad laxfi
av Mariej
över 2 månader
Supergod potati
över 2 månader
Makalös kycklin
av Marre73
över 2 månader
Gudomlig köttfä
över 2 månader
Fläskfilé á la
över 2 månader