Favoritkakan

God

Betyg (1 röst)
Antal personer
4-6

Ingredienser

Botten:
250 g mandelmassa

Fyllning:
125 g smör el margarin
3 dl vispgrädde
250 g mörkt blockchoklad
250 g ljust blockchoklad
2 msk rom

Gör så här

Kavla mandelmassan mellan plastfolie så stor att den täcker botten på en form som är ca 21cm i diameter, med löstagbar kant.
Tryck fast mandelmassan i botten.
Den behöver inte täcka kanterna.
Smält smöret på svag värme och tillsätt grädden när smöret nästan smält.
Låt koka upp och ta bort kastrullen från värmen.
Bryt ner chokladen i gräddblandningen och låt den smälta.
Rör om så att det blir en jämn smet och tillsätt därefter romen.
Häll smeten i formen och kyl minst 4 timmar före servering
Visningar:
845
Sparat:
6

LIKNANDE RECEPT

Skurna syltkako
över 2 månader
Favoritkakan
av yossi84
över 2 månader

LIKNANDE SÖKNINGAR