Favoritspjäll med rosmarin

Hemligheten bakom de här goda revbensspjällen är ingefära och rosmarin.

Betyg (0 röster)
Antal personer
4 st

Ingredienser

4 - 8 tjocka bitar revbensspjäll , 800 g - 1 kg
0,5 dl soya
0,5 dl matolja
1 msk rosmarin
1 tsk mald ingefära
1,5 tsk salt

Gör så här

Lägg revbensspjällen i en plastpåse eller på ett fat. Blanda soya, matolja, rosmarin, ingefära och salt.

Häll marinaden över köttet och lägg det kallt minst en timma. Vänd köttet cå och då så att marinaden tränger in överallt.

Grilla spjällen över glöd tills de fått fin färg och är genomstekta, ca 30 minuter. Skär ett snitt och se efter att köttet är grått på det tjockaste stället. Servera spjällen omedelbart.

Ett enklare och snabbare sätt för tillagningen är att först koka köttet i lättsaltat vatten, 15-20 minuter. Låt det svalna, pensla det sedan med marinaden och grilla ca 10 minuter.
Visningar:
1258
Sparat:
18

LIKNANDE RECEPT

Hittade inga liknande recept.