Fedte kager

Danska julkakor

Betyg (0 röster)
Antal personer
5-10

Ingredienser

500 g rent fett (ister)
600g socker (7 dl)
1 kg mjöl
4 tsk bakpulver
8 tsk vaniljsocker
50 g kakao (1 dl)

Gör så här

Ugnstemperatur 200 grader

Blanda alla torra ingredienser, smält fettet.
Rör ner det varma fettet i mjölblandningen.
Rulla kulor och lägg på plåt med bakplåtspapper tryck till med tummen.

Grädda dom tills du ser att ytan krackelerar. Det är viktigt att dom precis börjat krackelera. Så titta noga. ( Det är svårt att bestämma någon tid då alla ugnar är olika, så ta tid på den första plåten du gräddar den, det är värt att göra det för då blir dom bra.)

Ta då genast ut dom och dra av dom från plåten liggandes på bakplåtspappret. Låt kallna innan du lägger dom i en burk.
Visningar:
1008
Sparat:
5

LIKNANDE RECEPT

Sticky toffee p..
över 2 månader
Danska kranseka
av ylwa
över 2 månader
Jensines kage..
över 2 månader
Kransekager
av Queenie
över 2 månader
Cattas äpplekak
av Kvastis
över 2 månader
Danska kranseka
av UllaC
över 2 månader