Festdessert från frysen

Super gott

Betyg (0 röster)
Antal personer
8-10
Festdessert från frysen

Ingredienser

Botten:
4 äggvitor
1 dl florsocker
100 g mandel

Kräm:
4 äggulor
1 dl florsocker
3 dl vispgrädde
ca 50 g Dajm

Garnering:
Dajmhack

Gör så här

Ugn: 175 grader
Vispa äggvitorna till hårt skum. Mal mandeln (den behöver inte skalas) och blanda med florsocker. Vänd försiktigt ner blandningen i äggviteskummet.
Häll smeten i en smord och bröad form med löstagbar kant, ca 25 cm i diameter. Grädda mitt i ugnen i ca 30 minuter. Låt kakan kallna i formen.

Krämen:
Vispa äggulor och socker pösigt. Vispa grädden till hårt skum och rör ner i smeten.
Hacka Dajmen. Rör ner hacket i smeten men spara lite till garnering. Häll smeten ovanpå den kalla kakbottnen i formen och ställ tårtan i frysen i några timmar eller över natten. Ta fram desserten ca 30 minuter före servering och strö över Dajmnkross.
Visningar:
4161
Sparat:
121

LIKNANDE RECEPT

After Eight che
över 2 månader
Philadelfiatårt
över 2 månader
Frusen blåbär &
av grill
över 2 månader
Ploppkakor
av LexieF
över 2 månader
LCHF Egen hemma
över 2 månader
Johannas toppen..
över 2 månader