Festfärs

En underbar rätt

Betyg (4 röster)
Antal personer
4 st

Ingredienser

500 g köttfärs
3/4 dl havergryn
1 msk potatismjöl
400 g krossade tomater
2 msk tomatpure
1-2 klyftor pressad vitlöksklyftor
1 knippa hackad persilja
1 tsk salt
1/2 tsk grovmalen svartpeppar
1/2 tsk timjan
1 tsk basilika
2 gula lökar
1 dl grädde

Gratinering:
1 skivad tomat
riven ost

Gör så här

Blanda havergryn, potatismjöl och tomaterna med sitt eget spad i en bunke. Lägg i tomatpure, vitlök, persilja, och alla kryddor.
Låt stå ca 10 min. Skala och hacka löken under tiden.
Rör i lök och färs. Arbeta färsen så att den blir smidig.
Forma färsen till en limpa på ett smort ugnssäkert fat.
Stek i ugn i 175 gr,ca 50-60 min.
Häll på grädden efter halva tiden och lägg samtidigt på tomatskivorna och den rivna osten.
Servera med kokt potatis, gärna pressad, och en grönsallad
Visningar:
2704
Sparat:
69

LIKNANDE RECEPT

Festfärs recept
Festfärslimpa
av monel
över 2 månader
Festfärs med po
av JennyV
över 2 månader
Madames festfär
av Liisa62
över 2 månader
Queenies festfä
av Queenie
över 2 månader