Festfin fläskfilé

Fläskfilé är tacksam bjudmat. Här får köttet extrafin smak av både bacon och en ljuvlig sås med bla spenat och pesto. En mycket lättgjord festrätt.

Betyg (5 röster)
Antal personer
Ca 4
Festfin fläskfilé

Ingredienser

500-­600 g fläskfilé
12 tunna skivor bacon
Salt
Peppar

Sås:
125 g förvälld bladspenat
8-­10 marinerade vitlöksklyftor
1 msk vetemjöl
1 dl vatten
2 ½ dl grädde
1 hönsbuljongtärning
½ dl hackad gräslök
1 ½ msk pesto
2 tomater

Gör så här

Börja med såsen. Grovhacka spenaten. Strimla vitlöksklyftorna. Hacka tomaterna. Klipp gräslöken.

Vispa samman mjölet med vatten i en kastrull. Tillsätt grädde och buljongtärning. Låt såsen koka upp under omrörning. Rör ner spenat, gräslök,vitlök och pesto. Koka upp på nytt och smaka av med salt och peppar.

Skär fläskfilén i ca 12 bitar. Vira bacon runtom och fäst med tandpetare. Salta och peppra lätt.

Stek köttet gyllene på båda sidorna ca 4­5 minuter på varje sida i lite matfett. Ta bort tandpetarna och lägg köttet i såsen. Låt allt puttra några minuter.

Strö över de hackade tomaterna och garnera eventuellt med kryddgrönt när rätten ska serveras. Sparris eller sockerärter och dilldoftande färskpotatis smakar ljuvligt till.
Visningar:
9577
Sparat:
193

LIKNANDE RECEPT

Fläskfilé recept
Absolut bästa f..
av Marre73
över 2 månader
Fläskfilé bacon
av Queenie
över 2 månader
Himmelska gryta
över 2 månader
Fläskfilé du in
över 2 månader
Gryta med fläsk
av UllaC
över 2 månader
Fläskfilepanna
av Bojka
över 2 månader