Festgratäng

En jättegod gratäng som man kan variera med både kyckling och fläskfile.

Betyg (2 röster)
Antal personer
4-5

Ingredienser

500 g kyckling eller fläskfilé
2 tsk soya
1 tsk paprikapulver
200 g färska champinjoner
75 g soltorkade tomater
3 dl buljong
1 dl grädde
2 msk mjöl
Gorgonzola
Persilja

Gör så här

Lägg filéerna i en ugnsform (utan att steka filéerna innan). Häll över soya och pudra över paprikapulvret. Bryn champinjonerna i kvartar och lägg sedan över dom i formen med filéerna, hacka tomaterna och strö över.

Gör såsen så här :
Smält smör, häll i mjölet vispa. Häll i buljongen och grädden häll i lite soya och krydda med salt och peppar. Häll över såsen i formen och låt stå i ugnen i ca 30-40 min i 225 grader Tag ut formen och strö över rikligt med gorgonzolaost och persilja.
Servera gärna med ris och en sallad.
Visningar:
3685
Sparat:
100

LIKNANDE RECEPT

Festgratäng recept
Festgratäng med..
över 2 månader
Festgratäng med
av lennali
över 2 månader
Festgratäng
över 2 månader
Festgratäng med
av lennali
över 2 månader
Festgratäng
över 2 månader
Kasslergratäng
av MrsC
över 2 månader