Festlig filé med lingon- och portvinssås

Ettt festligt och gott recept från Norrmejeriers "Guldkorn".

Betyg (0 röster)
Antal personer
4 st

Ingredienser

800 g ren- eller oxfilé
En klick smör
2 ½ dl mellangrädde
½ dl portvin eller 1 msk svartvinbärsgelé
2 msk lingon
½ rotselleri
Bladpersilja

Gör så här

Bryn köttet i smör i en stekpanna, salta och peppra.
Lägg det i en ugnsfast form.
Vispa ur pannan med portvin.
Häll på grädde (spara 2 msk till rotselleripurén) och låt det puttra i någon minut. Häll över i en kastrull och lägg i lingon. Smaka av med salt och peppar.

Skala och skär rotselleri i mindre bitar. Koka den i ca 15 min eller tills den är mjuk. Mixa till ett slätt mos. Tillsätt 2 msk grädde och lite smör. Smaka av med salt och peppar.

Stek klart köttet i ugn ca 8 min för renfilén och ca 15 min om du har oxfilé. Låt det vila i 5 min innan du skär upp det.

Servera med sås, hasselbackspotatis eller klyftpotatis och rotselleripuré. Dekorera med bladpersilja.
Visningar:
2395
Sparat:
35

LIKNANDE RECEPT

Portvinssås recept
Oxfilé med parm..
av Queenie
över 2 månader
Gorgonzolastekt
av ros
över 2 månader
Ädelostgratiner
över 2 månader
Kaffemarinerad
av gunson
över 2 månader
Tournedos med p
av tina62
över 2 månader
Fläskfilé´O`Por
av look
över 2 månader